Arbejde i relation til faget

Som en ekstra service, kan vi tilbyde reparations og vedligeholdelse arbejde, vedrørende skorstene og ildsteder, samt isætning af skorstensforinger.

Vi monterer næsten alle skorstensforinger som er på markedet.
Bl.a.:

Isokern : nedsænkningsrør


Isodor, udstøbning 
af skorstenen.

Isodor, stålforing
syrefast og rustfri
Til gas skorstene:
Aludor,
aluminiumsrør
Bem. alle skorstenen eller skorstensforinger skal være godkendte.

Andet arbejde, ring og få et uforpligtende tilbud.

 

Skorstensforinger

Løbesod, eller kondens i skorstenen er ødelæggende og ildelugtende og kan koste dyrt hvis man ikke stopper det i tide. Kondens opstår når vanddampen i røgen køles ned til under ca. 50 grader C. Dette sker naturligvis på skorstenens koldeste steder, som er ved skorstenstoppen og på et koldt uisoleret loftrum. Kondensen trækker ud i skorstenens fuger og mursten, og opløser den sod som sidder der, som så trækker med ud igennem skorstenens sider. Efter nogen tid kan man se brune og brun/sorte skjolder på skorstenens ydersider og på loftet ved etageadskillelsen. Man kan selv kontrollere om der er kondens i skorstenen, ved at tage renselemmen af oppe på loftet og med en finger gnide på mursten og fuger indvendigt i skorstenen. Hovedreglen er: bliver fingeren våd og fedtet er der kondens. Der kan naturligvis også være andre årsager til en våd skorsten, regnvand f.eks. Er De i tvivl så spørg skorstensfejeren
For at forebygge kondens i skorstenen kan man isolerer skorstenen indvendig, ved at nedsænke eller støbe en isolerende kerne inde i den gamle skorsten. Man kan også sænke en stålforing ned i skorstenen. Der findes flere produkter på markedet. Rådfør med skorstensfejeren, hvilket produkt der passer bedst til Deres skorsten.


E-mail: sb@skorstensfejermester.dk